Kursus Reka Grafik Malaysia

Kursus Reka Grafik Malaysia

Kursus Reka Grafik Malaysia

Kursus Reka Grafik Kuala Lumpur Malaysia

Kursus Reka Grafik Malaysia ini adalah untuk sesiapa sahaja yang berminat untuk menjadi seorang pereka grafik. Saya akan menunjukkan kepada anda bagaimana untuk membuat beberapa projek yang paling popular dalam industri, seperti logo adat, kad perniagaan, risalah, grafik web dan banyak lagi. Kami akan menggunakan Photoshop, InDesign, dan Illustrator; aplikasi standard industri untuk reka bentuk grafik. Saya juga akan mengkaji semula terma dan amalan reka bentuk yang berkaitan untuk membantu anda mewujudkan projek-projek pixel yang sempurna untuk cetakkan dan web, dengan matlamat untuk menarik perhatian anda dan berjalan secepat mungkin supaya anda boleh memulakan kerjaya baru sebagai pereka grafik. Semua akan ditunjuk dalam Kursus Reka Grafik Malaysia kita ini.

Reka bentuk grafik boleh menggunakan reka bentuk berasaskan imej yang melibatkan foto, ilustrasi, logo dan simbol, reka bentuk berasaskan jenis-, atau gabungan kedua-dua teknik.Reka bentu ini boleh termasuk dalam pelbagai kombinasi elemen-elemen berikut.

Lines: lurus, melengkung, ikal, tebal, nipis – ketika datang ke garisan, kemungkinan tidak terhad. Lines membolehkan pereka untuk membahagikan ruang atau kandungan yang berasingan dalam susun atur yang. Mereka juga boleh digunakan untuk membimbing mata penonton, atau membuat unsur-unsur lain mengikuti jalan strategik untuk findability berkata, untuk mendapatkan penonton dengan mudah dari titik A ke titik B.

Bentuk: Bentuk menawarkan pelbagai cara untuk mengisi ruang secara kreatif, untuk menyokong teks dan lain-lain bentuk kandungan, dan mengimbangi reka bentuk. Bentuk boleh diciptakan dari tiada, menggunakan ruang putih untuk memberikan struktur reka bentuk dan kejelasan.

Warna: Warna, atau jika tiada warna, adalah elemen penting dalam mana-mana reka bentuk. Dengan pemahaman yang kukuh teori warna, pereka menakjubkan boleh mempengaruhi reka bentuk dan jenama, menyatu padukan warna berani atau dengan kehalusan cemerlang.

Jenis: Jenis boleh mengubah mesej daripada teks semata-mata untuk kerja-kerja seni. fon berbeza, digabungkan dengan penjajaran disesuaikan, jarak, saiz, dan warna, boleh menambah kuasa ke titik anda berkomunikasi kepada dunia.

Tekstur: Walaupun iklan licin dan berkilat boleh kelihatan ketara dengan tekstur. Ia memberikan rasa permukaan sentuhan melalui penampilan visual dan menambah rasa kedalaman, dipertingkatkan dengan pilihan kertas dan bahan yang sesuai.
Aliran kerja Reka Grafik adalah satu proses bagaimana sesuatu Reka Grafik yang akan dilakukan. Ia adalah satu peta yang membawa anda dari titik A ke titik B. Dalam erti kata lain, ia adalah pelan hala tuju untuk projek design. Dalam kebanyakan kes, terdapat beberapa cara untuk mendapatkan cara yang betul. Beberapa cara mungkin mempunyai lebih banyak lalu lintas, yang lain pemandangan-but nice mereka semua pada asasnya membawa anda ke destinasi yang anda inginkan. Dalam dunia perniagaan, walaupun, anda mahu untuk sampai ke destinasi anda dalam masa yang singkat, dengan menggunakan sekurang-kurangnya jumlah gas, dan mempunyai sedikit menyeronokkan pada masa yang sama membuat kerja anda memuaskan, berjaya, dan yang paling penting, menguntungkan.

Dalam reka bentuk grafik, aliran kerja yang terdiri daripada semua langkah-langkah yang diperlukan yang perlu berlaku untuk kerja tertentu akan selesai. Jelas sekali, apa sahaja aliran kerja menentukan  keputusan akhir anda. Jika anda mereka bentuk sekeping design yang akan menjadi output kepada Web, ia akan yang mempunyai aliran kerja yang berbeza, atau proses yang beza, daripada projek yang akan berakhir pada mesin cetak.

Apa yang saya akan dapat daripada Kursus Reka Grafik Malaysia ini?
Memahami nuansa bekerja dengan projek-projek berasaskan cetak dan skrin dalam Photoshop, Illustrator dan InDesign.
Belajar dan memahami prinsip-prinsip dan elemen-elemen reka bentuk, teori warna, tipografi, dan banyak kemahiran yang diperlukan untuk menjadi seorang pereka yang hebat grafik untuk cetak dan web.
Menjadi tenaga kerja mahir dalam industri kreatif sebagai pereka grafik untuk cetak dan web.

Siapa sasaran untuk Kursus Reka Grafik Malaysia ini?

  • Seseorang yang berada dalam dunia korporat yang sedang mencari kemahiran dalam reka bentuk grafik supaya anda boleh menghasilkan grafik dan bahan-bahan cetak untuk syarikat anda.
  • Seseorang yang ingin memulakan kerjaya sebagai pereka grafik.
  • Seseorang yang ingin memulakan perniagaan mereka sendiri sebagai pereka grafik bebas.
  • Sebaik-baiknya, anda adalah seseorang yang akan menganggap diri anda sebagai “kreatif” dan anda sering mendapati diri anda coretan pada buku nota alas putih. Anda dapati karya seni di sekeliling anda, dan apabila anda melihat grafik sejuk pada poster atau dalam katalog dan risalah, anda berhenti untuk mengagumi mereka dan tertanya-tanya bagaimana ia dibuat. Anda mungkin akan menjadi “jurugambar keluarga”.Anda juga mempunyai perhatian yang kuat untuk detail dan fokus yang kuat untuk terus terlibat dalam sesuatu projek walaupun ia mungkin membosankan.